• International Health Bosnia si Hertegovina
  • International Health Serbia

 

Dacă auziţi de ciprofloxacin, gemifloxacin, levofloxacin, moxifloxacin, norfloxacin, ofloxacin, feriţi-vă ca dracul de tămâie!
Este vorba de şase antibiotice care pot provoca deteriorări permanente la nivelul nervilor, lucru confirmat de către Agenţia pentru alimentaţie şi medicamente a SUA (FDA).

 

Fie că se administrează oral sau prin injectare, acestea pot cauza deteriorări permanente ale nervilor, de tipul neuropatiei periferice, deteriorarea nervilor de la mâini şi picioare având ca simptome dureri, furnicături, amorţire, extenuare, temperatură, pierderea simţului tactil…

 

În afară de nervi, aceste antibiotice pot provoca şi deteriorări ale ligamentelor şi ale unor organe interne cum sunt rinichii, ficatul, deteriorări la nivelul nervilor oculari.

 

Unul din cele şase antibiotice a fost cauza multor procese intentate de către pacienţii care l-au utilizat, împotriva producătorului, întrucât a avut efecte secundare foarte grave.

Se consideră că aceste antibiotice, sub denumirea generică de fluorochinoloni, sunt cele mai periculoase pentru copiii până la 18 ani şi vârstnicii peste 60 de ani, pentru femeile gravide, bolnavii de rinichi, ficat, diabetici.

Share This Story!

You may also like