• International Health Bosnia si Hertegovina
  • International Health Serbia

Peste jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus, acesta fiind principalul factor în dezvoltarea bolilor metabolice, relevă un studiu “Omnibuz” efectuat pentru spitalul “Ponderas”. Statisticile arată că o treime (34%) din populaţia României este supraponderală, iar aproximativ un sfert (20%) suferă deja de obezitate, relevă studiul. “Ponderas”, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă, a efectuat studiul privind obezitatea la români pornind de la ultimele date prezentate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În 2008, OMS estima că 51% dintre români erau supraponderali şi obezi. Statisticile locale confirmă răspândirea largă a obezităţii la peste jumătate din populaţia ţării.
Studiul relevă, aşadar, că peste 56% dintre bărbaţii români sunt supraponderali şi obezi, în timp ce în rândul femeilor, 48% se confruntă cu această afecţiune. În acelaşi timp, 18% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani sunt supraponderali. Cele mai avansate forme de obezitate sunt întâlnite la persoanele cu vârste cuprinse intre 45-64 ani (25,2%).
In total, populaţia României are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal.

Acest fenomen răspândit la nivel de epidemie este un rezultat firesc al unei alimentaţii neadecvate (consumul tot mai mare de hrană prelucrată industrial, cu valoare energetică tot mai scăzută, bogată în toxine) şi a unui stil de viaţă tot mai dezordonat şi sedentar, iar ca rezultat a crescut îngrijorător numărul de afecţiuni metabolice (concentraţia de zahăr în sânge crescută şi/sau rezistenţa la insulină, hipertensiunea arterială, nivel crescut de colesterol în sânge, straturi mari de grăsime în zona abdominală), boli cardiovasculare şi a crescut incidenţa şi diversitatea bolilor maligne (cancer). Este clar că lucrurile nu stau bine şi trebuie făcut ceva!

Care sunt cauzele dezvoltării obezităţii şi a bolilor metabolice la nivel epidemic?

Conform OMS, în următorii ani va creşte şi mai mult numărul de supraponderali şi obezi, datorită consumului tot mai crescut de hrană industrializată. Ţările cu mari probleme economice, cum este şi România, sunt o piaţă extraordinară pentru “hrana” ieftină, artificializată, care este într-o mare măsură cauza acestui fenomen de dimensiuni epidemice. Hrana este bogată în toxine care apar ca urmare a proceselor de producţie (prelucrare chimică şi termică, fermentare, aditivare, “afumare” chimică, etc.).

Un exemplu este aclarmidul care este cancerigen, el fiind prezent în toate “chips”-urile, unele tipuri de pâine, cereale prelucrate industrial, cafea, etc. Ca urmare, apar dereglări în organism care au diferite simptome, cel mai adesea obezitatea în masă.

Medicii pot ajuta în mare măsură în tratamentul simptomelor bolilor, dar nu pot influenţa direct preîntâmpinarea şi eliminarea cauzelor care stau la baza acestor afecţiuni – dezechilibrelor care duc la apariţia bolii, dacă pacientul continuă modul de viaţă inadecvat şi îşi păstrează proastele obiceiuri din alimentaţie. În afară de asta, cel mai adesea apar molecule toxice de oxigen, cunoscute sub numele de radicali liberi, care dereglează fiecare proces din organism.

Aceştia intră în reacţie cu cele mai importante componente celulare, inclusiv componente ale codului genetic (ADN), ducând la deteriorarea celulei şi nu rareori chiar a informaţiei genetice. Chiar şi un singur radical liber poate genera numeroase reacţii negative, distrugătoare (deteriorarea membranei celulare, întreruperea proceselor fiziologice importante, deteriorarea codului genetic şi formarea de celule mutagene-cancerigene).

Se poate apăra organismul de toxinele din hrana industrializată?

Organismul uman are un sistem de detoxifiere propriu. Acesta curăţă organismul, motorul lui principal fiind ficatul, fierea, pancreasul şi el se întinde până la nivel celular. Este un sistem foarte complex şi extrem de eficient: toate substanţele otrăvitoare care pătrund în organism sau apar ca subproduse ale propriului metabolism sunt neutralizate şi eliminate în decurs de câteva minute, dar pentru aceasta trebuie îndeplinite două condiţii: acest sistem trebuie corect alimentat şi nu trebuie suprasolicitat.

Dacă sistemul propriu de detoxifiere nu este hrănit adecvat, el nu va funcţiona cum trebuie şi în organism se vor acumula toxinele. Expunerea îndelungată la chimicalele din alimente, la factorii poluatori din mediu, fumatul, alcoolul, scade producţia de energie, iar toate acestea fac ca sistemul de detoxifiere să devină ineficient şi incapabil să elimine toate toxinele care încep să se acumuleze cu rapiditate în organism generând diferite boli.

Cum să împiedicăm efectele negative ale hranei nesănătoase?

Una din cele mai dese cauze care duc la slăbirea sistemului de detoxifiere este consumul îndelungat de hrană prelucrată industrial şi hrană de tip fast-food (junk food).

Este greşit să credem că ne hrănim sănătos dacă la micul dejun mâncăm cereale îndulcite, caramelizate, cu lapte prelucrat, dacă bem sucuri artificiale, exagerat îndulcite, mâncăm pâine bogat aditivată, zahăr, ulei prelucrat, dulciuri de orice tip – în acest fel nu hrăniţi sistemul de detoxifiere, ci din contră, îl suprasolicitaţi. Astfel apare acumularea de toxine şi radicali liberi care distrug sănătatea, duc la apariţia obezităţii şi grăbesc îmbătrânirea. Deteriorarea celulară determinată de toxine şi radicalii liberi este cauza dezvoltării bolilor cardiovasculare şi a bolilor maligne, cauza principală a mortalităţii în ţara noastră.

Cum să rămânem sănătoşi?

Se poate rupe acest cerc vicios? Consumul de legume şi fructe este o soluţie?

Desigur cu legumele şi fructele ajută, dar dacă sunt crescute organic, acestea fiind principala sursă naturală de nutrienţi, vitamine, minerale şi proteine.

Din analizarea în laborator a diferitelor plante, legume şi fructe s-a observat ce substanţe nutritive conţin fiecare din acestea. Din păcate, nu toate aceste substanţe sunt utilizate de organism. Rezultatele studiilor clinice din ultimii 30 de ani au dovedit legătura puternică dintre consumul crescut de antioxidanţi şi reducerea mortalităţii ca urmare a bolile cardiovasculare. De aceea, azi, antioxidanţii sunt în centrul atenţiei, tocmai ca o metodă de prevenţie a acestor boli. Un organism detoxificat este mult mai sănătos decât unul plin de toxine.

Prevenţia înainte de toate!

Chiar şi cei mai sănătoşi dintre noi, cu un sistem de detoxifiere bine pus la punct, avem nevoie din timp în timp de o detoxifiere suplimentară.

Cât de des şi când? Organismul vă va spune, tot ce trebuie să faceţi este să îl “ascultaţi”. Este extrem de important să vă hrăniţi adecvat pentru a menţine “curăţenia” în organism şi pentru a reduce toxicitatea. Aici de mare ajutor pot fi suplimentele alimentare, mai bine zis suplimentele biologic active, bogate în antioxidanţi.

Rolul lor principal este să menţină organismul liber de toxine. Complexul de antioxidanţi GE132 este conţine extracte din cele mai puternice surse de antioxidanţi, fiind un stimulator al detoxificării organismului. Într-adevăr, GE132 are extracte naturale puternice cu rol detoxificant, care pot să elimine chimicalele, metalele grele, precum şi radicalii liberi produşi de fumat, alcool, poluare şi alimentele nesănătoase, acumulate în organismul uman.

GE132 este extrem de eficient mai ales datorită conţinutului de componente organice care nu au fost alterate biologic şi nu au fost modificate genetic. Cum acţionează GE132? Mecanismul principal de acţiune constă în reacţia cu toxinele şi radicalii liberi pe care în slăbeşte, dezactivează şi elimină pe cale naturală. Acest proces poate să compenseze un sistem de detoxificare propriu slăbit şi să ajute organismul să refacă echilibrul natural al proceselor fiziologice până la nivel celular.

Avantajul constă în faptul că preparatul GE132 nu este un medicament sintetic, ci este un supliment alimentar, un “medicament” natural, fără efecte secundare nedorite, total inofensiv pentru organism. El de fapt ne ajută să refacem legătura de comunicare cu “inteligenţa interioară” a propriului organism.

Share This Story!

You may also like