• International Health Bosnia si Hertegovina
  • International Health Serbia

Ce este GE132?

GE132 este un supliment alimentar care combină şase surse de antioxidanţi extrem de puternici:

  • Extract din ciuperca Reishi 100 mg
  • Extract din lăptişor de matcă 130 mg
  • Extract din struguri roşii – Resveratrol 80 mg
  • Extract dublu din rechin 30 mg
  • Extract din ceai verde 80 mg
  • Extract din măceşe 80 mg

Ganoderma lucidum

Ciuperca reishi, a cărei denumire completă în japoneză este Ling Zhi Reishi, se utilizează de mii de ani în medicina tradiţională a popoarelor asiatice şi se spune că are caracteristici miraculoase. De aici şi denumirea în chineza veche pentru această ciupercă: copacul vieţii, ciuperca longevităţii, sau iarba cerului. Medicii dinastiei imperiale Ming scriau că consumul îndelungat al acesteia contribuie la sănătate şi longevitate. De secole se ştie că aceasta se poate lua zilnic fără a avea efecte nocive.

Având în vedere că are o consistenţă lemnoasă, rareori se utilizează ca hrană, deseori pentru prepararea ceaiului. Cel mai adesea i se atribuie calităţi de cum sunt protejarea sănătăţii, întărirea capacităţilor de apărare şi îndepărtare a stărilor de oboseală, dar şi de vindecare a infecţiilor. În ultimii 15 ani a crescut simţitor interesul ştiinţei oficiale faţă de această ciupercă. În baza unor numeroase cercetări s-a stabilit că ciuperca reishi este bogată în substanţe antivirotice şi antibacteriologice, asemănător altor antibiotice naturale.

Acidul ganodermic, izolat din această ciupercă are calităţi antialergice şi imunostimulatoare dovedite. Oamenii de ştiinţă au demonstrat, printre altele, că unele polizaharide izolate în ciuperca reishi pot fi de real ajutor ca agent terapeutic în tratarea unor tumori. Alte componente au demonstrat în cursul cercetărilor experimentale o acţiune cardiotonică, antidiabetică, antihipertensivă, antiagregatică sau efect pozitiv în reducerea colesterolului serumatic.

Fără oxigen celulele şi ţesuturile noastre încep să moară în decurs de câteva minute. Multe boli se pot considera un dezechilibru dintre electroni şi protoni, iar în complexul GE132 aveţi un compus care poate să ajungă în astfel de locuri şi să restabilească homeostaza, un echilibru biologic sănătos între celule. Mulţi cercetători cred că complexul GE132 permite o mai bună oxigenare în metabolism, ceea ce ar explica efectul întăritor al acestuia.

Deci, efectul cel mai serios şi cel mai necesar organismului produs de extractul conţinut de acest complex, din ciuperca reishi, este donarea puternică de oxigen, şi neutralizarea radicalilor liberi care se consideră răspunzători pentru apariţia multor boli la omul modern. Astăzi, de asemenea, ştim sigur că extractul acestei ciuperci poate fi un mijloc eficace pentru întărirea mecanismelor de apărare imunologice, repararea homeostazei funcţionării fiziologice a organelor interne, repararea funcţiei ficatului în cazul unor deteriorări toxice de lungă durată cu medicamente sau alcool, tratamentul împotriva infecţiilor virotice şi bacteriologice, mai ales în cazul căilor respiratorii, astmului şi bronşitei cronice, reducerea tensiunii arteriale şi reglarea colesterolului. Dacă la acestea se adaugă şi repararea funcţiei sistemului digestiv, este clar că ciuperca reishi are locul său important în medicină.

Pentru a se elibera energie în mitocondrii prin intermediul unor reacţii fermentative este necesar, înainte de toate, să se activeze oxigenul şi hidrogenul. Această activare o face fermentul citohromoxidaza care este stropit pe mitocondrii în cantităţi mici. Extractul de ciupercă reishi, respectiv germaniul organic reprezintă expresia genei care produce acest ferment cu ajutorul căruia, în continuare, printr-un şir de reacţii complexe se produce energie care face posibile toate funcţiile vitale ale celulelor.

Având în vedere că radicalii liberi de tipul oxiradicalilor sunt subproduse ale proceselor prin care se obţine energie în fiecare celulă, aceştia sunt o ameninţare constantă pentru sănătate. De aceea, în corpul uman antioxidanţii se sintetizează în interiorul celulelor, acolo unde sunt cei mai necesari. Aceştia sunt glutation peroxidaza, superoxid dismutaza, catalaza, squalenul şi coenzima Q10. Ultimii doi antioxidanţi sunt după structură izoprenoizi, squalenul este un component important al fiecărei membrane celulare, iar coenzima Q10 este prezentă în mitocondrii. Antioxidanţii izoprenoizi se obţin din hrană şi despre ei se spune că sunt exogeni.

Este dovedit că capsula de GE132 prin acţiunea sa total sinergetică, datorită formulei şi conţinutului său, unice, ajută în mod serios în toate segmentele acestui proces de importanţă vitală. Aceasta o dovedesc, fără dubii, numeroasele declaraţii ale multor utilizatori care au găsit în această capsulă rezolvarea pentru problemele lor de sănătate. Extractul de ciupercă reishi este esenţial pentru producerea de glutation peroxidază, antioxidant principal al corpului, care se găseşte în fiecare celulă.

Ajută la reducerea pericolului de producere a bolilor coronariene şi infarctului. Participă la protecţia împotriva diferitelor forme de cancer. Ajută la întreţinerea elasticităţii juvenile a ţesuturilor. Reduce bufeurile şi neplăcerile menopauzei. Măreşte numărul de spermatozoizi şi potenţa la bărbaţi.

Lăptișor de matcă

Oamenii de ştiinţă consideră lăptişorul de matcă un apogeu al biosintezei naturale, întrucât conţine toate elementele necesare pentru creşterea, dezvoltarea şi funcţionarea normală a organismului uman. Acesta conţine albumine, grăsimi, carbohidraţi, un complex ideal de minerale şi vitamine, enzime, coenzime, biotine, acizi nucleici. Structura îl recomandă ca necesar în medicina umană, mai ales în pediatrie şi geriatrie. În numeroase studii clinice s-a dovedit că lăptişorul de matcă regenerează celulele. Prin experimente in vitro şi in vivo s-a dovedit fără dubii că acesta regenerează celulele pancreasului.

Răspunderea o poartă peptida cu acţiune hormonală, care s-a izolat din lăptişorul de matcă. Experienţele utilizatorilor vorbesc despre acţiunea pozitivă a lăptişorului de matcă în vindecarea celulelor nervoase. Acest lucru a fost confirmat de studiile publicate. Oamenii de ştiinţă sunt de acord că lăptişorul de matcă încetineşte îmbătrânirea întrucât conţine acizi pantotenici superiori (vitamina B5) mai mult decât orice alt substanţă de origine vegetală sau animală. Structura sa îl recomandă pentru utilizare, ori de câte ori trebuie acţionat pentru ridicarea calităţii vieţii şi a puterii de viaţă. Trebuie de asemenea spus că acesta măreşte nivelul de albumine şi globuline, tratând cu succes anemiile, are un puternic efect bronhodilatator şi este recomandat pentru reducerea urmărilor stenocardiei.

Resveratrolul

Strugurii roşii au în coajă şi în seminţe un antioxidant puternic denumit resveratrol, (de 20-50 de ori mai puternic decât vitaminele C, E, şi betacarotenul), care reduce riscul de boli cardiovasculare scăzând tensiunea arterială şi colesterolul. Strugurii roşii acţionează ca un tonic natural al organismului şi donator puternic de energie.

Există numeroase dovezi despre acţiunea benefică a polifenolilor obţinuţi din struguri roşii, asupra sănătăţii vaselor sanguine şi inimii. S-a dovedit prin cercetarea ştiinţifică, că resveratrolul un polifenol din vinul roşu acţionează în două feluri: adună şi dezactivează radicalii liberi. Extractul de struguri roşii îmbunătăţeşte circulaţia sângelui prin împiedicarea formării de depuneri pe pereţii vaselor de sânge, mai ales la persoanele cu bypass-uri. Se îmbunătăţeşte capacitatea inimii şi se reduce volumul de ţesut distrus după infarct. Extractul de struguri roşii măreşte calităţile antioxidante ale plasmei cu circa 50%.

Resveratrolul este deosebit de interesant datorită acţiunii inhibitoare la nivel de celulă, împiedicând apariţia şi formarea de carcinom la prostată, plămâni, ficat şi sân. Resverаtrolul protejează împotriva infecţiilor micotice.

Consumat în mod continuu resverаtrolul protejează inima şi vasele sanguine, reduce colesterolul. Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge la diabetul de tip 2, şi ajută la refacerea rapidă a pielii. Ajută ca antioxidant la prevenirea şi reducerea cazurilor de cancer la sân, prostаtă şi altor tipuri de cancer, contribuie la îmbunătăţirea memoriei şi protejează funcţiile creierului, se recomandă pacienţilor bolnavi de Alzhаjmer.

Reprezintă o sursă importantă de pigmenţi vegetali bioflavonoizi cu puternic potenţial antioxidant. Există numeroase dovezi despre acţiunea benefică a polifenolilor obţinuţi din struguri roşii, asupra sănătăţii vaselor sanguine şi inimii. S-a dovedit fără dubii, prin cercetarea ştiinţifică, că polifenolii din vinul roşu: resveratrolul, antocianul, catechinul, quertecinul, acţionează în două feluri: adună şi dezactivează radicalii liberi reducând astfel formarea malondialaldehidei, un subprodus al oxidării.

Prin consumarea de struguri roşii se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui împiedicând agregarea eritrocitelor şi formarea de depuneri pe pereţii vaselor de sânge, mai ales la persoanele cu bypass-uri. Se îmbunătăţeşte capacitatea inimii şi se reduce volumul de ţesut distrus după infarct. Resveratrolul măreşte calităţile antioxidante ale plasmei cu circa 50%.

Centrophorus squamosus, Squalus acanthias şi Cethorinus maximus

Ficatul de rechin reprezintă 25% din greutatea acestuia. Extractul de care vorbim se obţine de la trei tipuri de rechini: Centrophorus squamosus, Squalus acanthias i Cethorinus maximus. Uleiul de ficat de rechin se utilizează din timpuri străvechi în Groenlanda, Scandinavia şi Japonia, pentru vindecarea rănilor şi răcelii.

Astăzi, extractul de ficat şi cartilaj de rechin se utilizează pentru întărire, ca terapie ajutătoare în cazul cancerului, pentru a împiedica urmările nocive ale iradierii după radioterapie şi chimioterapie (stimulează formarea de celule de apărare), şi se utilizează pentru prevenirea răcelii şi gripei.

Extern, uleiul de ficat de rechin se utilizează pentru protecţia pielii, pentru vindecarea rănilor, la cancerul de piele (care, printre altele, apare ca urmare a unei expuneri tot mai mari la razele ultraviolete). Este cunoscut că copii nou născuţi primesc alcoxigliceroli din laptele de mamă, care îi protejează de bacterii şi viruşi, ei neavând încă dezvoltat sistemul imunitar propriu (laptele de mamă are de zece ori mai mulţi alcoxigliceroli decât cel de vacă, iar protenul de rechin are de o mie de ori mai mulţi alcoxigliceroli decât laptele de mamă).

Se consideră că alcoxiglicerolii sunt răspunzători de mărirea numărului de celule de apărare. În organism, de altfel, ei se găsesc în măduva oaselor, în ficat şi în splină. Uleiul de ficat de rechin conţine şi scvaleni, vitamina A şi D, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6.

De mult timp s-a dovedit şi confirmat că acest extract este foarte eficace la infecţiile care se repetă des (scăderea imunităţii, aprinderi cornice ală gâtului, sinusului, bronhiilor), la infecţiile virotice, la alergii, astm, oboseală ca urmare a expunerii continue la stres, în cazul diferitelor tipuri de iradiere, expunerii la diferite chimicale, în cazul reumatismului şi bolilor reumatice cronice, în cazul bolilor de piele (psoriazis), precum şi la oboseala cronică care este tot mai prezentă în viaţa omului modern.

Acţiunea extractului de rechin:

Imunostimulativă – Stimulează formarea de celule de apărare şi în acest mod întăreşte răspunsul sistemului imunitar;
Anticancerigenă – Împiedică dezvoltarea vaselor sanguine în ţesuturile canceroase (acţiunea în paralel cu cea a extractului de ceai verde împiedică formarea de urochinază, precum şi extractul de cartilaj de rechin care, de asemenea, contribuie la întârzierea dezvoltării vaselor sanguine în ţesuturile canceroase). Pentru ca orice ţesut să se dezvolte, este necesar ca acesta să fie alimentat cu oxigen şi materii hrănitoare. Dacă se împiedică dezvoltarea de vase sanguine, ţesuturile canceroase nu se mai dezvoltă fără materiile hrănitoare necesare;
Antioxidantă – Neutralizează acţiunea radicalilor liberi, reduce deteriorările celulelor după acţiunea dăunătoare a diferitelor tipuri de iradieri, metalelor grele;
Energizantă – Conţine componente care reacţionează cu apa şi elimină oxigen, care este combustibilul principal din celule. Uleiul de ficat de rechin asigură o mai bună aprovizionare a celulelor cu oxigen, iar alimentarea celulelor şi ţesuturilor cu oxigen, permite desfăşurarea normală a tuturor funcţiilor vitale ale organismului;
Anticoagulantă – Datorită prezenţei acizilor graşi Omega-3 se diminuează formarea de cheaguri în sânge, contribuind astfel la diminuarea terapiei anticoagulante cu medicamente.

Componentele extractului de rechin împiedică dezvoltarea de vase sanguine noi şi, în acest fel, împiedică dezvoltarea ţesutului canceros (acţiune similară cu a extractului de ceai verde, care, de asemenea, se află în complexul GE132). Conform cercetătorilor japonezi, extractul de rechin conţine carbohidraţi nesaturaţi, care reacţionează cu apa din ţesuturile organismului, eliberând astfel oxigenul. Acesta este combustibilul principal al celulei, iar concentraţia mărită de oxigen măreşte nivelul de energie al întregului organism. în acest mod se influenţează îmbunătăţirea tuturor funcţiilor vitale.

Camellia sinensis

Ceaiul verde provine din ţările Orientului îndepărtat, China, Ceylon, Japonia, unde tradiţia consumării de ceia verde datează de mai bine de 4000 de ani, iar noi europenii am descoperit relativ recent beneficiile acestuia. Ceaiul verde se obţine din Camellia sinensis, la fel ca şi ceaiul negru. Ce fel de ceai se obţine depinde în cea mai mare măsură de procesul de producţie.

Deosebirea principală în producţie este aceea că la producţia de ceai verde foile plantei se opăresc numai după care se usucă la aer, fără a se ajunge la fermentare şi oxidare, iar ceaiul păstrează culoarea verde fără a pierde enzimele şi celelalte componente preţioase. Acesta este ceaiul vedre japonez. Ceaiul verde chinezesc se prăjeşte şi de aceea îşi pierde culoarea verde închizându-se la culoare, şi de aceea este cunoscut ca ceai negru.

În ce constă secretul medicinal al ceaiului verde?

O mare parte a secretului se află în componenţa sa chimică, el având mai bine de 300 de componente, dintre care cele mai importante sunt polifenolii, cofeina, proteinele, diferite uleiuri eterice, vitamine şi minerale. Cercetările au arătat că numai 4% din populaţie consumă cu regularitate acest produs extrem de sănătos.

Polifenolii sunt unul din cele mai importante componente ale ceaiului verde. Este vorba de compuşi cu acţiune puternic antioxidantă, care participă la neutralizarea radicalilor liberi, reducând prin aceasta posibilitatea apariţiei tumorilor, mai ales tumori ale esofagului, stomacului, intestinului subţire li ficatului, şi ne apără de unele boli ale inimii şi vaselor sanguine. Numeroase cercetări arată că persoane cu diferite boli ale inimii care au consumat în mod regulat ceai verde au redus simţitor pericolul de moarte comparativ cu cele care nu au băut ceai verde.

Teoretic vorbind, este vorba de o componentă cu aceeaşi formulă chimică şi acţiune similară. Cofeina acţionează ca un stimulator, măreşte concentraţia şi menţine organismul în stare de trezie. Ceaiul verde, pe lângă cafeină mai conţine alte componente similare cu aceasta, cum sunt teofilina şi teobromina care întăresc acţiunea acesteia. Cofeina are şi multe caracteristice negative, ea poate produce nervozitate, stare de surescitare şi tremurul mâinilor, ceea ce se observă la consumatorii de cantităţi mari de cafea. La ceaiul verde, acţiunea sinergetică a celorlalte componente, mai ales a aminoacizilor, L-teaninei, reduce acţiunea negativă a cofeinei întărind acţiunea de tonifiere produsă de ceaiul verde. Datorită acţiunii cunoscute a cofeinei, consumul de ceai verde seara nu se recomandă persoanelor sensibile la cofeină. Ceaiul verde conţine şi cantităţi importante de fluor care ajută la protejarea oaselor şi dinţilor.

Un mare număr de subiecţi a confirmat că are o bună densitate a oaselor, ceea ce reduce riscul apariţiei osteoporozei. Pe lângă aceasta, la aceeaşi subiecţi s-a constatat o mai mare rezistenţă a smalţului dentar, carnea dintelui era mai puţin sensibilă, iar dinţii erau mai puţin predispuşi la carii, datorită acţiunii fluorului.

Ceaiul verde accelerează, de asemenea, schimbul de materii, grăbeşte digestia, stimulează topirea grăsimilor şu curăţă organele de toxine, ceea ce duce la un consum mai mare de calorii, şi prin aceasta la reducerea greutăţii corporale.

Ceaiul verde se recomandă, de asemenea, sportivilor întrucât stimulează muşchii şi măreşte rezistenţa corporală. Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, ceaiul verde se utilizează în încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Acest lucru a fost recunoscut de industria cosmetică, astfel că în ultimul timp ceaiul verde se utilizează tot mai mult ca adaos în produsele cosmetice. în afară de aceste calităţi dovedite, momentan sunt în curs de studii de cercetare care vor descoperi alte rezultate pozitive ale acţiunii ceaiului verde.

Numeroşi cercetători au dovedit posibilitatea utilizării ceaiului verde în preîntâmpinarea unor boli neurodegenerative cum sunt Parkinson sau Alzheimer, tratarea sclerozei multiple şi reducerea colesterolului negativ.

Este importantă contribuţia ceaiului verde în reducerea tensiunii arteriale. Prin consumul regulat de ceai verde se suprimă Angiotensina 2 care acţionează ca vasoconstrictor. Polifenolii şi polizaharidele din foile de ceai reduc zahărul din sânge. Antioxidanţii din ceaiul verde reduc inflamaţiile, accelerează metabolismul şi încetinesc îmbătrânirea.

Rosa canina

Extractul de măceşe are o componenţă chimică foarte complexă, cu mai mult de 300 de compuşi, iar componentele de bază sunt: citronelolul, fenil etanolul, geraniolul, nerolul, farnesolul, stearpoten nonanolul, linalolul, fenilacetaldehidele, citralul, carvonele, citronelil acetatul, 2-phenilmethil acetatul, metil eugenolul, eugenolul.

Extractul de măceşe acţionează ca un factor antiseptic, antivirotic, astringent, bactericid, reglând funcţia glandelor cu secreţie internă. Acţionează pozitiv şi calmant în cazul durerilor prezente la ciclul menstrual, are efecte cosmetice, îndepărtează petele de pigment, îmbunătăţeşte funcţia urogenitală, reduce simptomele inflamante.

Măceşul este un izvor natural de vitamina C, antioxidant foarte puternic. Acţionează benefic asupra sistemului cardiovascular, nervos, osos şi articular, întăreşte imunitatea, distruge bacteriile E-coli şi stafilococii, încetineşte îmbătrânirea.

Extractul din mugurii de măceş este unul din remediile cele mai eficiente contra cefaleelor şi migrenelor. Un tratament de câteva săptămâni duce la eliminarea durerilor şi restabileşte echilibrul nervos.